Bitcoin çakıldı! Peki ya Şimdi Ne Olacak ? - ZomPir | Para Portalı

Güncel

22 Temmuz 2021 Perşembe

Bitcoin çakıldı! Peki ya Şimdi Ne Olacak ?

 Tüm dünyanın da son zamanlarda bildiği hatta çoğu şirketin ve milyarderin yatırım yaptığı en değerli kripto para birimi olan Bitcoin Çakıldı! Daha ne kadar düşecek bilinmezken sürekli burası artık dip seviye diyenler için dibin de dibi vardır dedirtti.

Bitcoin-nedir-bitcoin-nasil-alinir


Bildiğiniz gibi Çin devleti karşısında madenciler son derece köşeye sıkıştırılmış durumda. Merkeziyetsiz bir oluşum olan bitcoin ve diğer bütün coinler malesef ki çok çabuk manipüle olabilmekte. Kimi zaman bu yukarı yönlüde olsa bugüne kadar Ayı sezonu diye adlandırdığımız dönemlerin hepsi zaten devletlerin getirdiği kısıtlamalar ve yeni kurallar eklemesi yüzünden geldi.


Bitcoin 30 Bin dolar Destek seviyesinin Altına Düştü


En güvenilir destek seviyelerinden biri olan 30 bin dolar seviyesinin altında günü kapatan bitcoin diğer coinlerin de düşüşüne neden oldu. Bloomberg'in kripto para endeksine göre tüm kripto paralar yüzde 4 değer kaybetti. 


Nisan ayının ortalarında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan bitcoin 65 bin dolar seviyelerinden şuanki güncel fiyatı olan 29.850 dolar seviyelerine kadar düştü. Düşüşün birinci nedeni Çin hükümetinin madencilerle ilgili getirdiği kısıtlamalar. Çok fazla ve dengesizce enerji tükettiğini savunan Çin hükümeti madencileri ülkesinden kaçırmaya başladı. Bunu destekler nitelikte açıklamalarda bulunan bir kaç ülkede zaten düşmekte olan bitcoin için hiç de iyi olmadı. Aynı zamanda merkez bankalarınında kendi para birimlerini çıkarmak istemeleri gibi daha bir çok olumsuz olayda bu düşüşü destekledi. 


Bitcoin Ne zaman Yükselecek ? 


Biliyoruz ki her artıştan sonra bu düşüşler normal ve yine biliyoruz ki her ayı sezonu bu tarz olaylar yüzünden geliyor ama resmin bütününe baktığımız zaman şaun bitcoin çakıldı desekte aslında 1 sene önce alan hala karda yani HODL yapan her zaman kazanır. Tam tarihi tabikide bilinmese de tekrar artacak ve eski seviyelerine gelecek hatta geçecek önemli olan sizin hangi seviyelerden alım yaptığınız. 65 bin dolardan aldığınızı var sayarsak tekrar 65 bin seviyesine geldiğinde ana paranızda olmuş olursunuz ama şuan alan birisi 65 bin seviyesine geldiğinde parasını 2 katından fazlasına katlamış olur. Bu tarz manipülasyonlar , yasaklar , düzenlemeler her dönem yapılmaktadır. Burası dip mi bilmem ama düştükçe almak ve elinizde tutmanızda fayda var. 


(YUKARIDA BAHSİ GEÇEN COİN KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ OLARAK PAYLAŞILMAMIŞTIR.)
Diğer Coinler hakkında makalelere ulaşmak için Coin Bilgi köşemizi inceleyebilirsiniz.



1 yorum:

Yorum yapmak kalbe , şekere , tansiyona , baş ağrısına , bel ağrısına ve fıtığa iyi gelir :)